Om oss

Jag och CaspianJag Sandra, född i Slovenien, men kom till Trollhättan när jag var 7 månader. Har alltid älskat djur men har haft oturen till att bli allergisk vid 10 års ålder. Men som tur var tålde jag vissa hundar och det skaffade vi så fort vi köpte hus.
Alaskan Malamute, rasen som jag valde, eller rättare sagt vi, passade oss perfekt. Vi köpte av Marie Saul från Masano’s kennel, men inte med en gång utan efter två år. Vi var till en början aktivt engagerade i hennes hundar, så vi hade all tid i världen att ångra oss om vi var osäkra på rasen. Allt vi kan idag har hon visat och lärt oss men ändå är vi inte fullärda, för man lär sig alltid något nytt hela tiden.
Tack Marie för att du finns!!!


Jocke och MatejJocke är en Trollhättebo i grunden, vi träffades när vi var 18 år och sen dess har vi varit tillsammans. Han är ödmjuk, generös och ställer alltid upp när någon ber om hjälp.
Han är väldigt motorintresserad. Kör enduro, fyrhjuling, traktor och skoter när det finns snö. En duktig mekaniker också och det är ju tur det.
Hade vi inte valt hundrasen Alaskan Malamute så hade nog inte Jocke varit lika intresserad av hundar som jag. Men allt som hörde ihop med den här rasen, som att tolka, åka släde över fjäll, köra skoter och mycket mycket mer, gjorde honom extremt engagerad och det är jag tacksam över. Så nu kan han inte se ett liv utan våra hundar.
Han tävlar oftast i Nordisk stil medan jag tävlar i släde, bra uppdelning då jag är så fruktansvärt dålig på skidor.


Vi har även två charmtroll, Matej och Caspian. Vi får väl se om de kommer att vara lika hundintresserade som vi är men lite har de visat. Gosa och kela med hundarna det är mysigt i alla fall.