Laska har fått valpar

Laska har fått valpar, det blev 8 underbara varelser, 5 tikar och 3 hanar. Allt gick så fint och nu växer och frodas de för varje dag som går. De är så fina och så jordnära med färgerna, verkligen i min smak.

Inget blev två små hjärtan

Ja, precis så var det.
Vi åkte in med Laska för att ultraljuda henne, för att se om det fanns några tickande små hjärtan…

Timber en vacker, grann hane, så som jag letat efter något men inte funnit och plötsligt så fanns han där, på dagen av Laskas löp. En linje som jag varmt värnar om, som jag vill behålla i min närhet som jag vill föra vidare som jag tror starkt på. Allt passar in, hans mentalitet och Laskas, dragviljan, nu är det bara att hoppas att det goda förs vidare.

Samtalet kommer från Jocke, -Vilken dag är hon på?
Och jag förstår direkt, det finns inget där.
Det bara rasar inom mig, inte detta också, året har varit tufft men man fortsätter och hoppas alltid. Ja, inget att göra, men jag känner att det lilla jag hade att se fram emot rann av mig just där.
Laska var inte dräktig, oron som jag hade och har inom mig försvinner inte, plötsligt inser jag så mycket mer men vill inte riktigt ta upp det och framförallt inte genomföra det men tankarna finns där varje dag. Jag vet inte vart det bär av den här säsongen, det enda jag vet är att vår ekonomi inte kommer att räcka, och jag kan bli så upprörd för det sista jag vill är att vara styrd av något jag verkligen inte vill ha och det är pengar.

Veckorna går och jag tycker mig se att hon beter sig dräktig, men jag vill inte tro det, jag vill inte hoppas än en gång. Hon kan vara skendräktig. Men jag känner henne och varje dag så ger hon mig en lång blick som att hon vill tala om något för mig och innerst inne så vet jag bara.

Den 23 augusti, en onsdag föds två fina valpar, ja vad ska man säga. Någon kanske vill oss gott, vi får se vad framtiden visar. Som jag alltid försöker se det och det är att det finns alltid en mening med allt.
De är verkligen underbara!

Laska en till Champion i familjen, SEUCH!

Laska, en ny Svensk utställningschampion i vår familj 😁På SPHK Västras utställning den 13 maj blev Laska 2:a bästa tik, BIM Bruks och det gav henne det sista certet 😀 Jippy!

Akiak, en ny Champion i familjen!

Förra helgen åkte vi 80 mil upp för Malamutespecialen som befann sig i Huså, det ligger vid Järpen, så det blev en rejäl tur bara för en helg med utställning och lite barmarkskörning på snö.
Men den turen visade sig bli väldigt bra! Vår egenuppfödda Akiak tog hem allt, han blev Champion, BIR och BIR Bruks och det är han verkligen värd, för den här killen är den goaste, snällaste och snyggaste charmören som finns just nu. Han och jag har gått igenom mycket, mest med mina känslor och hur jag har mått så har han stått där vid min sida. Han betyder så enormt mycket för mig och hela min familj. Vår glada nallebjörn <3

Vår lilla Laska vann konkurrensen i bruks och blev 2.:a i Bästa tik-klassen, hon fick ett reservcert och var väldigt nära att bli en champion hon med men det kommer fler tåg. Däremot vill vi gratta Karina och Rasmus på Kennel Night Trail som knep championatet till sin vackra 10-åriga tik, det var de väl värda 🙂

För våra andra deltagare, Najak, Massak och Kiinaq blev det Very good. Najak var helt urfälld, Massak ung och outvecklad och Kiinaq som har sin uppbrutna färg som då inte är önskvärt, så är jag väldigt nöjd med resultaten 😀

Foto: Rebecka Salhammar

Lite tankar som jag har!

aujak
Jag vill TACKA alla våra underbara valpköpare ❤️ som har tagit till sig hur viktigt det är att röntga och även ögonlysa sina malamuter. Jag är enormt stolt även om jag önskat att alla resultaten skulle visat bättre än de gjort, 3 av Nonas x Coopers kull fick c-höfter. De ska i alla fall inte ha några problem av det men ändå… Vad det är som gör att det blir så vet jag inte, mycket verkar spela in, genetik, miljö, foder.. ja, you name it. Men nu kan jag se pga av att alla varit så enormt duktiga och gett mig de resultat jag velat se och som får mig att besluta hur jag ska göra härnäst. Kommer troligtvis att vänta med att använda en hanne jag tänkt på tills jag har sett hur alla resultat i den sista kullen visar då det är samma pappa till dessa två individer som är Akiak och Najak. Om jag tänker rätt har jag ingen aning om men att avla bara för avlandet skull kommer jag aldrig att göra. Sen i övrigt tycker jag att det har bättrats sig enormt i mentaliteten och det är något jag strävar efter. Som sagt, avel det tar tid, det ska ta tid, inget man kan förhasta sig i. I alla fall, ett stort TACK, ni vet vilka ni är, det värmer mitt hjärta enormt ❤️

❤️ Jag saknar dig Tarka ❤️

fb_matejotarka

Tarka❤️ min älskade vän, Matejs favvo, vår familjs stora nallebjörn. Den 18 maj var det dax för dig att vandra över, det gör så ont i hjärtat, mitt, barnens och Jockes. Vi var alla samlade och kramade om dig så hårt, det var så svårt att släppa dig men du var klar med livet här, det talade du om för mig, jag ville inte lyssna men var tvungen för din skull. Caspian sa gång på gång att det skulle bli ok och när ditt sista andetag togs så brast vi alla i gråt. Jag saknar dig så innerligt att det gör ont i mig, det kommer att ta ett tag min vän❤️ Du var länken som fanns kvar till den gamla flocken, Sirocc, Aukas men nu är du borta… Till minne av min underbara vän Shannuq’s Klondyke Tarka❤️❤️❤️ Jag saknar dig.

Vaggeryds utställning 23 april

En bra dag på utställningen i Vaggeryd igår.
Tack till våra valpköpare som stod ut med oss hela dagen, väntade ända in till det sista fast det blev så långdraget.
Vi är supernöjda med resultaten, Massak och Kiinaq fick excellent och ck, endast 9 månader gamla, de blev placerade 3:a och 4:a i Bästa hane/tik klassen. Deras första utställning.
I avelsklass och uppfödarklass fick vi HP och vidare i BIS-finalen så kom vi 1:a i uppfödargrupp och 2:a i avelsgruppen.
Tack alla för en trevlig dag!

Besök av grannparet

Igår fick vi besök av Rebecka och Alex som har Anana och Sangi. De var först ute på stan och miljöträna alla valparna, Massak och Kiinaq var med också och en söt huskyvalp vid namn Kuura som Rebecka och Alex skaffat 🙂 Sen åkte de hem till oss och lät valparna härja i rasthägnet, var riktigt roligt att se. Kuura var lite för liten för att vara med men hälsade gärna på genom stängslet.

Hälleforsdraget 2015

Upp kl. halvfem på morgonen för att färdas uppåt land till Hälleforsdraget. Väl däruppe träffa vi många gamla vänner och även nya, så roligt 🙂
Jocke var den som skulle tävla, denna gången med Cooper och Laska. Laska som vanligt har drivit framåt hela tiden men Cooper har visst blivit lite rund och orka inte helt hundra men dåligt gick det inte utan husse vart nöjd.Det roliga var att våra grabbar fick vara med och tävla för första gången, de hade ju inte åldern inne men de fick vara med om vi cyklade med dom. Matej hade Cooper och jag cykla med honom, Cooper var väl inte jättetaggad men Matej var duktig och mana på honom fint. Däremot var jag helt slut både i mina ben och flåset var i bott, usch säger jag bara.
Caspian hade Kira och hon var desto mer taggad, där hängde inte Jocke med alls, haha, han fick cykla som en tok för att försöka komma ikapp. Caspian ville inte alls ta det lugnt, han skulle ifatt oss och så blev det. Duktiga var dom och stolta var vi 😀
Här kommer en del bilder från dagen!

 

Tarqeq flytta för en vecka sedan

Redan en vecka har gått innan jag fått ut bilder på vår goa Tarqeq.
Han bor nu hos sin nya familj och en malamutestorebror som heter Grizzly. Många uppdateringar har jag fått och det går så bra, det gör mig riktigt glad när jag ser vilken underbar familj han har fått.
Många fina bilder har de skickat mig och här är några av dom som jag fått tillåtelse att lägga ut 🙂

Fotograf Emilia & Johnny