Masano’s Iron Will Aukas


f. 2002-01-04
d.2009-09-08

Stamtavla/Pedigree
HD A • AD u.a
72 cm hög

Meriter
Polarhundprov 1

Utställning
1 BIM • 2 CERT • 1 CACIB

Aukas var en stor mäktig gråvit hane på 72 cm.
Namnet betydde vilde och det kan man lugnt säga att han var många gånger.
Han kom från uppfödaren Marie Saul, Masano's kennel i Bokenäs.


Historia
Aukas visade sig vara en självständig kille redan från 9 veckors ålder. Det visade han genom att lugnt och självsäkert strosa omkring utan att bli orolig efter det att vi gömt oss, och hur många gånger vi än försökte att träna honom på att hålla koll efter oss, så gick det bara inte. Därför gick det inte att ha Aukas lös. Jaktinstinkten var alldeles för stor.
Jag gick en del kurser med honom, agility var det som var roligast. När det gällde motorer så blev han heltokig när vi startade fyrhjulingen, för det betydde ju att vi skulle ut och dra men annars var han inte så överförtjust i det brummande, han accepterade det men thats it och båt undvek han mer än gärna.
Aukas var verkligen vår lilla bebis och hann man inte plocka undan Matejs leksaker så hämtade han snabbt ett mjukisdjur och började snutta. Döm av förvåning när vi hörde någon smacka under bordet och Aukas låg där och sög på en napp.

Vi saknar dig så oerhört mycket... varje gång jag blickar in till tvättstugan där du alltid låg så hoppar hjärtat på mig för jag hoppas verkligen att du står där med svansen viftandet, men det är tomt och du är borta. Oavsett hur ont du hade, som jag inte förstod förrän efteråt, så hoppade du av glädje till och med en sista gång innan du skulle lämna oss till de sälla jaktmarkerna och det är ett minne jag alltid kommer att bära med mig, vår underbara vän.

Aukas liv blev alldeles för kort, han var i dom bästa åren när sjukdomen bestämde sig för att ta hans liv