SEUCH Najanin’s Trailbreaker Laska

Laska
f. 2011-07-22

Stamtavla/Pedigree
HD A • ED 0 • Ögon ua 20170227

Meriter
DP 60, 1:a pris
DP 10; 2:a pris

Tävling
Brons i barmarks-SM 2013 Filipstad

Utställning
CK • BIM • BIS BRUKS 3:a 3 CERT
SEUCH

Laska är en norsk flicka. Hon är gråvit till färgen och kommer från Najanin's kennel.
Namnet Laska betyder Grace.Kritik Utställning
SPHK Malamuteklubben 20161105 Huså
Bruksklass: Reservcert
Domare: Annica Uppström
5 år gammal tik av utmärkt helhet, feminint huvud med ett härligt uttryck, utmärkt hals, rygg, kors och svans, bra förbröst och bröstkorg, utmärkta vinklar runtom, utmärkt benstomme, fina tassar, rör sig balanserat med ett bra driv, utmärkt pälskvalitet. Trevligt temperament!


I spannet
De gånger hon har varit med har hon jobbat som ett ånglok, hon bara tuffar på. Det är som om hon aldrig gjort något, Najanin's kennel avlar verkligen fram bra draghundar, det må jag säga. Även som ensamhund med cykel springer hon på, det kan ta någon sekund innan hon förstår vad det är som försiggår men sen är det "aha" och då för hon sig framför cykeln och drar, samma sak när jag springer med henne. Hon springer oftast nu längst fram med antingen Cooper eller Akiak.

Historia

Eftersom Cooper är en sån underbar hund med ett helt otroligt temperament så var det ingen större tvekan när vi såg att Hege från Najanin's kennel hade valpar av det gamla Kotzebue-linjen. Färden bar först iväg till Björnrundan som är en otrolig rolig barmarkskörning och varar över en helg, hemfärden blev genom Norge där vi hämtade hem vår lilla tjej.

Hon har ett starkt psyke, hon vet vad hon tycker och vad hon vill, så det är en bestämd tjej. Hon har mycket energi. Hon är varken rädd eller harig gentemot nya saker och hon älskar verkligen att leka med våra barn och de med henne.