SEUCH Najanin’s Ultimo Cooper

Cooper

f. 2009-07-29

Stamtavla/Pedigree
HD A • ED 0 • Ögon symtom på PPM Iris-Iris, Lindrigt 20140320
64 cm hög

Meriter
DP 10, 2:a pris tid:56.25
2 x DP 60, 2:a pris
DP 60, 1:a pris

Tävling
Brons i barmarks-SM 2013 Filipstad

Utställning
BIR/BIS-valp 3:a • 3 BIR • 3 Cert
1 Reservcert • CACIB SeUCH

Kullar
2013 Winterborn-kullen
2012 Anaktuvuk-kullen

Bilder
cooper-bildikon

Cooper är en norsk gut. Han är svartvit till färgen och kommer från Najanin's kennel.
Namnet Cooper betyder Barrel maker.


Kritik Utställning
SPHK Västra Tånga Hed 20140909

Chkl: Excellent CK, 3:a Bästa hane
Domare: Eli-Marie Klepp
Kraftig maskulin hane, härlig gemytt, bra nosparti,kraftig hals, stram fin överlinje, stark skulderparti,bra bröstdjup, super benstomme, breda fina lår, välmusklad all over, härlig drive från sidan, rör sig bra från alla håll.

Västra KK 20140824
Chkl: Excellent CK, BIR
Domare: Hjorth Leif Ragnar
Utmärkt typ och storlek, gott maskulin huvud men önskas kraftigare underkäke, korrekt bett, mellanbruna ögon, bra hals, välvinklad, välutvecklad bröst kunde haft något mer spänst i muskulaturen, korrekt svans, bra päls för årstiden, rör sig mycket bra från sidan, kunde vara något fastare i front, utmärkt temperament!

Hallands KK 20130713
Chkl: Excellent
Domare: Cronander Åke
Bra helhet, kraftfull huvud, bra uttryck, tillräcklig hals, mer förbröst, bra överlinje, svans, tillräcklig kropp men kunde ha mer substans, bra ben tassar, bra vinklar men ej mera, bra steg.


I spannet
Han har visat stora framsteg i spannet. Han har ett psyke som jag kallar det för är av den mjukare varianten, alltså han litar helt och hållet på mig och vill till 100% vara mig till lags. Därför går han som ledarhund och han sköter det till 90%, han har lite svårt att förstå mig ser det ut som när vi kommer till ett vägskäl där han ska gå vänster eller höger på mina kommandon, då brukar han bara stanna och stå en stund medans jag upprepar gång på gång vilken håll han ska ta, men hoppas på att han efter mer träning blir bättre och reagerar snabbare. Han har visat en stor potential att han verkligen kan och är väldigt duktig. Han är fortfarande super när det gäller andra hundar, vill inte bråka och skapar inget heller så man känner sig väldigt trygg med honom.

Historia

Den här gången bestämde vi att vi ville prova på en kennel från Norge. Vi frågade Marie om hon ville hjälpa oss och det tog inte lång tid förrän hon ringde och sa att Hege från Najanin's kennel hade en hane hon kunde tänka sig sälja till oss om vi var intresserade och självklart var vi det. Vi åkte upp med barn och alla hundar, träffade denna supertrevliga Hege och hem med oss följde Cooper, 13 veckor gammal. Han var riktig cool, sa inget på hela vägen hem, gnydde kanske till två ggr men inte mer. Väl hemma fick han träffa våra hundar en och en men han fick inte träffa alla tillsammans förrän han hade blivit lite större, det dröjde nog säkert 3 månader innan vi släppte ihop honom med alla och det gick superfint. Han är en riktig glad kille och enorm kramig och han är underbar go med barnen. Det går hyfsat bra på utställningar också, men han är ju faktisk vår lilla snygging.