SEUCH Tornarsuk Kodiak Wenona

Nona

f. 2009-03-31

Stamtavla/Pedigree
HD A • ED 0 • Ögon ua 20130313
65 cm hög

Meriter
DP 10, 1:a pris tid: 50.32
2 x DP 60, 2:a pris

Utställning
BIR/BIS-valp • BIM • 3 Cert

Kullar
2013 Winterborn-kullen

 

Nona är vår första egenuppfödda tik. Hon är svartvit till färgen.
Namnet Wenona betyder The first daughter.


Kritik Utställning
SPHK Södra Vaggeryd 20140426

Avelskl: HP
Domare: Tina Permo
En tik som nedärvt sin fina typ och hoppas att hon också nedärver sina fina rörelser till valparna. En mycket homogen kull.

SPHK Västra Tånga Hed 20120908
Brukskl: Excellent CK, 2:a Bästa tik med cert
Domare: Göran Hallberger
Tikhuvud av bra modell, något ljusa ögon, kunde ha en stramare rygglinje, ordinärt vinklad, goda rörelser, päls i kraftig fällning, bra tassar och svans.

VKK Ljungskile 20120826
Brukskl: Excellent CK, 2:a Bästa tik med cert
Domare: Göran Hallberger
Feminint huvud som störs av något ljusa ögon, välbyggd tik, bra benstomme, utmärkta rörelser, päls i fällning, bra tassar.


I spannet
Nona är riktigt duktig på att dra, hon har en sån power att hon kan dra det mesta helt själv. Hon kan gå varsomhelst men bäst går hon som wheeler. När hon väl går fram med Cooper kan hon få för sig att spåra i vissa djurspår och pga den styrkan hon har så lyckas hon dra med sig Cooper och han har då många gånger inget att sätta emot. Hon har ett fint steg och när farten ökar så ökar hon bara steglängden i trav.

Historia
Det var inte lätt att välja, när sex vackra valpar kom till världen. Nona var den som föddes först och hon var ju svartvit men det stog ändå mellan henne och en annan söting. Till slut så blev det Nona och det kunde inte ha blivit mer rätt. Hon är underbar, lyhörd, snabblärd och alltid glad, mycket energisk och ibland väldigt bitig men det blir bättre. Småstenar älskar hon också fast till min förtvivlan. Åka båt var som om hon inte gjort något annat och hon älskade det.

Jag försöker hinna med träning så ofta jag kan och det blir en blandning av drag, lydnad och hjärngympa men draget är prio ett. Min granne försöker få med oss i en lydnadstävling men jag tvekar fortfarande. Grannen är ganska övertygande så vi får väl se hur detta slutar, kanske provar jag för det kan ju bli riktigt spännade. Mer återstår att se.
Utställningar kommer det bli fler av också.