SEUCH Tornarsuk Anaktuvuk Akiak

Akiak
f. 2012-02-06

Stamtavla/Pedigree
HD A • ED 0 • Ögon ua 20170320

Meriter
DP 60, 1:a pris

Utställning
HP • BIR/BIS-valp 2:a • BIM-valp
3 BIR • CACIB 3 CERT 1 BIS SEUCH

Akiak är gråvit till färgen.
Namnet Akiak betyder Brave.


Kritik Utställning
SPHK Malamuteklubben 20161105 Huså

Bruksklass: CERT, CHAMPIONAT
Domare: Annica Uppström
4 år gammal hane av utmärkt helhet, vackert maskulint huvud, mandelformade ögon, välplacerade öron, utmärkt nosparti, utmärkt hals, rygg, kors och svans, välutvecklad bröstkorg, goda muskler runtom, utmärkt benstomme och fina tassar, rör sig med ett härligt driv, utmärkt pälskvalitet. Trevligt temperament!


I spannet
Han är en stark kille. När jag kör flera går han som wheeldog och han jobbar riktigt bra. Jag har även märkt nu på senare tid när jag kör med endast två stycken att det är han som lyssnar på mina kommandon och försöker följa dom så gott det går, så det har han ärvt av sin far Cooper. Dock varar inte koncentrationen så länge så efter en stund börjar man göra lite andra saker.

Historia

Akiak, vårt lilla mirakel, föddes 9,5 tim efter den siste. Det var lite osäkert om det fanns någon kvar men då jag inte såg att Tarka krysta så tänkte jag att det var nog det. Efter jag fixat till allt för Tarka och bäddat om gick jag och la mig till slut. På natten 04.30 vaknade jag till och kände på mig att nu måste jag in och kolla Tarka och ja, hon låg i sin bädd med Kira och benranglet, reste på sig och där ploppa en valp ut. Benranglet som var en efterlängtad hane som vi ville ha gick till de sälla jaktmarkerna två dagar efter så det kändes ju lite som ett mirakel när lilla Akiak kom och blev till en sådan vacker hane med härlig mentalitet och flummighet. Han är så "carpe diem" den hunden och jag är så stolt över att ha honom.