Tornarsuk Anaktuvuk Ataciara

Kira
f. 2012-02-06

Stamtavla/Pedigree
HD C • ED 0 • Ögon symtom på PPM Iris-Iris, Lindrigt 20140320

Meriter

Utställning
HP • 2 x BIR-valp • Excellent CK

Ataciaras tilltalsnamn är Kira och hon är nästan svartvit till färgen.
Namnet Ataciara betyder The Familiar Spirit.


Kritik Utställning
Sphk Södra Vaggeryd 20140426

Öklass: Excellent
Domare: Tina Permo
Feminin, utmärkt huvud och uttryck, korrekt bett, bra ögon och öron, utmärkt hals, bra överlinje och svans, välvinklad, bra ben och tassar, utmärkt päls trots fällning, rör sig med bra steg.

SPHK Västra Tånga Hed 20130831
Ukl: Excellent
Domare: Bo Lundström
Mycket lovande ungtik, medelstor, inte helt färdigvuxen i huvudet, bra pigment, bra överlinje, utmärkta bendelar, bra pälskvalité, rör sig bra.

NÄKK Vänersborg 20130606
Ukl: Excellent
Domare: Ann-Chatrine Edoff
Kraftfull, lätt, långsträckt, feminin, tempramentsfull, bra huvud och uttryck, korrekta öron, mycket bra överlinje, bra bröst förhållanden, harmoniskt vinklad, korrekt benstomme, utmärkta rörelser, aningen överburen svans, bra päls, kunde gärna varit stramare.


I spannet
Hon har sprungit ofta fram med Cooper och hon driver på bra. Hon travar som en gudinna, hon flyger fram och ju fortare det går ju mer ökar hon travlängden, precis som Nona och så härligt att se. Allt är fortfarande så nytt så vi har inte riktigt hittat hennes plats än men hon kan springa placerat var som helst och det är bra tycker jag.

Historia

Kira föddes först och den lilla rumpnissa fick för sig att komma ut med ändan först. Hon hade en väldigt svart mask och var väldigt mörk så hon trodde jag skulle bli svartvit men ju längre tiden gick desto ljusare blev hon. Masken är då lika svart men hon är absolut inte svartvit till färgen som det står i stamtavlan men hon är inte gråvit heller. Henne hade jag bestämt mig för att sälja men när jag såg hennes front och hur hon rörde sig blev det allt svårare så det slutade med att vi behöll henne och glad är jag för det för vilken härlig mentalitet hon har. Supersnäll och lätt att ha att göra med, sen ska man inte prata om hur hon rör sig och hur duktig hon är i draget. Vi får se hur allt visar sig men jag hoppas på bra resultat.